Tο RADSHOP συνεχίζει να εξυπηρετεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ και στην περίοδο περιορισμού κυκλοφορίας
Η άνοδος του ναζισμού
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η ευφυΐα, η απαράμιλλη στρατηγική ικανότητα και η επιθυμία να φέρει κοντά χώρες και πολιτισμούς. Χάρη σε αυτά, κατάφερε να δημιουργήσει μια μεγάλη αυτοκρατορία, όπου άνθρωποι με διαφορετικές παραδόσεις, γλώσσα και θρησκεία συμβίωναν ειρηνικά. Όχι μόνο ήταν εκπληκτικός πολεμιστής και ο μεγαλύτερος κατακτητής της αρχαιότητας, αλλά επέβαλλε το σεβασμό σε κάθε λαό που νικούσε στη μάχη. Αυτό είναι το επίτευγμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Κλεοπάτρα υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν το τολμηρό πνεύμα, η ευφυΐα και η αποφασιστικότητα να κάνει τη χώρα της καλύτερη. Χάρη σε αυτά, στέφθηκε Φαραώ της Αιγύπτου και βασίλεψε για είκοσι δύο χρόνια, βελτιώνοντας τη ζωή του λαού της και χαρίζοντας στην Αίγυπτο τη χαμένη αίγλη της. Η Κλεοπάτρα υπήρξε πολύ αγαπητή βασίλισσα μέχρι τις τελευταίες μέρες της. Αυτό είναι το επίτευγμά της και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
 Ο Πλάτωνας υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η απέραντη σοφία, η βαθιά σκέψη και η ακούραστη προσπάθεια να καταλάβει ποια είναι η αλήθεια και πώς να πράττει το σωστό. Χάρη σε αυτά, όχι μόνο αναδείχθηκε σε πατέρα της δυτικής φιλοσοφίας, αλλά ίδρυσε μια σχολή, την Ακαδημία, όπου διδάσκονταν φιλοσοφία, πολιτική και μαθηματικά. Τα έργα του και η σκέψη του εξακολουθούν να επηρεάζουν πολλούς ανθρώπους μέχρι σήμερα. Αυτό είναι το επίτευγμα του Πλάτωνα και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Ο Μαχάτμα Γκάντι υπήρξε ένας από αυτούς. «Όπλο» του ήταν η άρνηση της βίας, η πίστη στη δύναμη του λόγου και το θάρρος να εναντιωθεί στις αδικίες. Χάρη σε αυτά οδήγησε την Ινδία στην ανεξαρτησία της από τη Βρετανική Αυτοκρατορία και έγινε η φωνή που υπερασπιζόταν τους αδυνάτους. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Η Μαρί Κιουρί υπήρξε μία από αυτούς. Ξεκινώντας από ένα μικρό εργαστήριο, με σπουδαίο ταλέντο και τεράστια αποφασιστικότητα να ξεπεράσει τις αντιξοότητες, έγινε μια μεγάλη επιστήμονας και κέρδισε δύο Βραβεία Νόμπελ σε μια εποχή όπου ο κόσμος πίστευε ότι η επιστήμη είναι αντρική υπόθεση. Απέδειξε, λοιπόν, ότι η ευφυΐα και η σκληρή δουλειά είναι τα μόνα που χρειάζεται κανείς για να ασχοληθεί με την έρευνα. Ορίστε η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Σωκράτης ήταν ένας από αυτούς. Χάρη στην τεράστια περιέργειά του, τη δυνατή θέληση για μάθηση και το ταπεινό του πνεύμα, κατάλαβε ότι ορισμένες ιδέες μοιάζουν, αλλά δεν είναι απλές. Καθένας από εμάς μπορεί να αντιλαμβάνεται διαφορετικά ιδέες όπως το καλό, το κακό, την ομορφιά. Επίσης, ανακάλυψε ότι ο μοναδικός τρόπος για να μάθει κανείς κάτι είναι να κάνει ερωτήσεις. Οι άνθρωποι που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και δεν ρωτούν δεν θα μπορέσουν να μάθουν καινούρια πράγματα... Ιδού η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Γαλιλαίος υπήρξε ένας από αυτούς.Κινητήρια δύναμή του ήταν η ανάγκη να καταλάβει πώς λειτουργεί η φύση, η μεγάλη ικανότητα παρατήρησης και τα ακούραστα πειράματα για να αποδείξει τις θεωρίες του. Κατάφερε να κατασκευάσει ένα τηλεσκόπιο με το οποίο μελέτησε τον ουρανό και απέδειξε ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο, μια ανακάλυψη που του κόστισε μια δίκη ενώπιον της Εκκλησίας. Επίσης, ανακάλυψε ορισμένους νόμους των μαθηματικών και τους νόμους της φυσικής για το εκκρεμές, χάρη στους οποίους μερικά χρόνια αργότερα κατασκευάστηκαν τα πρώτα ρολόγια με εκκρεμές. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Αρχιμήδης υπήρξε ένας από αυτούς. Τον γοήτευαν τα μαθηματικά και, κυρίως, το πώς αυτά μπορούσαν να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινή ζωή. Έτσι, μελέτησε τα μυστικά της φύσης και εφηύρε πολυάριθμα μηχανήματα, όπως ο ατέρμων κοχλίας που φέρει το όνομά του. Η ευφυΐα του τον οδήγησε να ανακαλύψει διάφορους νόμους των μαθηματικών που ισχύουν μέχρι και σήμερα, όπως ο Νόμος των Μοχλών και η Αρχή του Αρχιμήδη που εξηγεί γιατί τα πράγματα επιπλέουν… ή βουλιάζουν! Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Μιχαήλ Άγγελος υπήρξε ένας από αυτούς. Τα εργαλεία του ήταν ένα σφυρί, μια χούφτα πινέλα και, κυρίως, μια ασυγκράτητη φαντασία σε συνδυασμό με έναν νέο και ευφυή τρόπο να αντιλαμβάνεται την τέχνη. Για τον Μιχαήλ Άγγελο, κάθε κομμάτι μαρμάρου έκρυβε ένα γλυπτό και εκείνος είχε το καθήκον να το φέρει στο φως. Χάρη σε όλα αυτά δημιούργησε πασίγνωστα έργα όπως η Πιετά, ο Δαβίδ και η Δευτέρα Παρουσία που εξακολουθούν να μας συναρπάζουν. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Άννα Φρανκ ήταν μία από αυτούς. Ήταν ένα κορίτσι που πίστευε ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος και κατέγραφε με πάθος τη ζωή της σε ένα ημερολόγιο. Η Άννα έπεσε θύμα του ναζιστικού ολοκαυτώματος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έζησε σε μια κρυψώνα για δύο ολόκληρα χρόνια και έγραψε μια πραγματική μαρτυρία, που μας θυμίζει τρομερές πράξεις που δεν πρέπει να επαναληφθούν. Αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Μπετόβεν ήταν ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η τεράστια δημιουργικότητα, μια άσβεστη επιθυμία να συνθέσει μουσική και ένα αδάμαστο πνεύμα. Παρά το γεγονός ότι έχασε την ακοή του, ο Μπετόβεν δεν το έβαλε ποτέ κάτω και, χάρη στο ταλέντο του, έγινε ένας από τους πιο σπουδαίους συνθέτες της ιστορίας. Έγραψε καταπληκτική μουσική όπως την πασίγνωστη Σονάτα του Σεληνόφωτος και τη σονάτα Για την Ελίζα για πιάνο, την Ενάτη Συμφωνία ή την Ηρωική. Ορίστε η ιστορία του.μη του λόγου και το θάρρος να εναντιωθεί στις αδικίες. Χάρη σε αυτά οδήγησε την Ινδία στην ανεξαρτησία της από τη Βρετανική Αυτοκρατορία και έγινε η φωνή που υπερασπιζόταν τους αδυνάτους. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Μάρκο Πόλο ήταν ένας από αυτούς. Χάρη στη μεγάλη του δίψα να εξερευνήσει τον κόσμο και με συντροφιά έναν χάρτη και ένα ημερολόγιο, κατάφερε να φτάσει στην αυλή του Κουμπλάι Χαν, του Αυτοκράτορα των Μογγόλων, όπου πέρασε 17 χρόνια της ζωής του. Οι περιπέτειές του, όμως, δεν τέλειωσαν με αυτό το μακρινό ταξίδι. Επιστρέφοντας στην Ιταλία, αιχμαλωτίστηκε από τους Γενουάτες και στη φυλακή έγραψε ένα από τα πιο γνωστά βιβλία της ιστορίας: Τα Ταξίδια του Μάρκο Πόλο. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Υπατία ήταν μία από αυτούς. Οι δικές της «μαγικές» δυνάμεις ήταν το μεγάλο της ενδιαφέρον να κατανοήσει το σύμπαν, η διάθεση να εξηγεί στους άλλους όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και το ανίκητο πνεύμα της. Χάρη σε αυτά, έγινε η πρώτη γυναίκα μαθηματικός κι επιστήμονας της ιστορίας και η πρώτη γνωστή φιλόσοφος. Στην αγαπημένη της Αλεξάνδρεια, ίδρυσε ένα σχολείο όπου δίδασκε τους μαθητές να καλλιεργούν την περιέργειά τους για τον κόσμο. Τι κι αν αυτός ο τρόπος ζωής είχε ένα τίμημα, εκείνη δεν το έβαλε κάτω. Αυτό είναι το επίτευγμα της Υπατίας και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Δαρβίνος ήταν ένας από αυτούς. Όλα ξεκίνησαν από μια λαβίδα, έναν μεγεθυντικό φακό και μιαν άσβεστη περιέργεια, που τον συνόδευσαν σε ένα μακρινό ταξίδι, στο οποίο μελέτησε σε βάθος τα ζώα. Χάρη στις παρατηρήσεις του, όταν επέστρεψε στη χώρα του, διατύπωσε τη Θεωρία της Εξέλιξης των Ειδών, ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της παγκόσμιας επιστήμης. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ήταν ένας από αυτούς. Είχε την έμπνευση και τη δύναμη να δώσει σάρκα και οστά σε όλα όσα φανταζόταν. Η περιέργεια, η εργατικότητα και η ευφυΐα του, ήταν αυτά χάρη στα οποία μπόρεσε να εφεύρει αντικείμενα και μηχανές και να δημιουργήσει ορισμένα από τα πιο γνωστά έργα τέχνης της ιστορίας, όπως η Τζοκόντα και Ο Μυστικός Δείπνος. Ιδού η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Ιούλιος Βερν ήταν ένας από αυτούς. Υπήρξε καταπληκτικός συγγραφέας. Το πάθος για τη συγγραφή και την εξερεύνηση και, κυρίως, η αχαλίνωτη φαντασία του τον βοήθησαν να γράψει συναρπαστικά μυθιστορήματα, όπως Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες και 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα. Φαντάστηκε και περιέγραψε όργανα και μέσα μεταφοράς που εφευρέθηκαν πολλά χρόνια αργότερα, όπως το υποβρύχιο και ο διαστημικός πύραυλος! Γι’ αυτόν τον λόγο θεωρείται ο πατέρας της επιστημονικής φαντασίας. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Μαρία Κάλλας ήταν μία από αυτούς. Χάρη στην υπέροχη φωνή, την επιμέλεια και την επιμονή της, έγινε μία από τις πιο σπουδαίες και αγαπητές λυρικές τραγουδίστριες στην ιστορία της μουσικής. O κόσμος της μουσικής και οι θαυμαστές της την θυμούνται πάντα. Το στυλ της ενέπνευσε πολλούς άλλους καλλιτέχνες και διδάσκεται μέχρι σήμερα στα καλύτερα ωδεία όλου του κόσμου. Ορίστε η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν ένας από αυτούς. Εναντιώθηκε στη χρήση της βίας, έδειξε αυτοθυσία και αγωνίστηκε για την κατάργηση του απαρτχάιντ: Ένα άδικο σύστημα νόμων που κακομεταχειριζόταν τους μαύρους και τους ανάγκαζε να ζουν χωριστά από τους λευκούς. Αφιέρωσε τη ζωή του στο να δώσει τέλος στον ρατσισμό και έγινε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Μότσαρτ ήταν ένας από αυτούς. Κινητήριες δυνάμεις του ήταν το πάθος για τη μουσική, η αστείρευτη φαντασία και η πιστή αφοσίωση στο έργο του. Χάρη σε αυτές, συνέθεσε μερικά από τα πιο σπουδαία έργα στην ιστορία της μουσικής, τα οποία εξακολουθούν να μαγεύουν το κοινό μέχρι σήμερα. Αυτό είναι το επίτευγμα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Αϊνστάιν ήταν ένας από αυτούς. Τα μυστικά της επιτυχίας του ήταν η ανάγκη του να καταλάβει πώς λειτουργεί η φύση, η επιμονή του να κάνει συνεχώς ερωτήσεις και να αμφισβητεί τα πάντα, τα μαθηματικά και μια γερή δόση διαίσθησης Χάρη σε αυτά ανακάλυψε τη Θεωρία της Σχετικότητας που μας δείχνει πώς ο χρόνος και ο χώρος δεν μένουν πάντα ίδιοι. Αυτή και άλλες ανακαλύψεις τον ανέδειξαν στον πιο σπουδαίο επιστήμονα του 20ού αιώνα, αν όχι όλων των εποχών. Ιδού η ιστορία του. 
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Τζέιν Γκούνταλ χάρη στην περιέργεια και την υπομονή της, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χιμπατζήδων. Παρατηρώντας τους, ανακάλυψε πως μοιάζουν στους ανθρώπους περισσότερο απ’ όσο πίστευε κανείς. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούν εργαλεία για να βρουν τροφή, δημιουργούν κοινωνικές σχέσεις και -το πιο ιδιαίτερο- έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες. Αυτό είναι το συναρπαστικό και αξιόλογο επιστημονικό και ανθρώπινο έργο της Τζέιν Γκούντολ και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Το πάθος του Νιλ Άρμστρονγκ για τις πτήσεις, το απίστευτο θάρρος για την εξερεύνηση του διαστήματος και μια μεγάλη δόση ταπεινοφροσύνης τον ανέδειξαν στον πρώτο αστροναύτη που περπάτησε στο Φεγγάρι και του οποίου οι πατημασιές λέγεται ότι έμειναν άθικτες στο σεληνιακό έδαφος. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Στίβεν Χόκινγκ πάντα αισιόδοξος, με διάθεση να γίνεται κάθε μέρα καλύτερος και με απύθμενη περιέργεια για την κατανόηση του σύμπαντος, κατάφερε να αποδείξει τη Θεωρία του Big Bang -την τεράστια έκρηξη που δημιούργησε το Σύμπαν- και να εξηγήσει τι είναι οι μαύρες τρύπες, αυτά τα παράξενα ουράνια σώματα που καταπίνουν ό,τι βρίσκεται τριγύρω τους. Παρά το γεγονός ότι από νεαρή ηλικία το σώμα του ήταν καθηλωμένο εξαιτίας μιας σοβαρής αρρώστιας, δεν έπαψε ποτέ να ερευνά και δεν έχασε την αίσθηση του χιούμορ. Αυτό είναι το επίτευγμα του Στίβεν Χόκινγκ και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Πάμπλο Πικάσο με πινέλα και καμβάδες δημιούργησε νέα καλλιτεχνικά στυλ και άνοιξε τον δρόμο σε πρωτοποριακά ρεύματα, όπως ο κυβισμός. Έφτιαξε μοναδικά έργα τέχνης. Το περιστέρι της ειρήνης και η Γκουέρνικα μάλιστα, σήμερα αποτελούν σύμβολα ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Την Αμέλια Έρχαρτ αυτό που την έκανε ξεχωριστή ήταν ο αδάμαστος χαρακτήρας της, το θάρρος και η σκληρή προσπάθεια. Χάρη σε αυτά υπήρξε η πρώτη γυναίκα που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό. Με τον ενθουσιασμό της απέδειξε στον κόσμο ότι η αεροπορία δεν είναι αντρική υπόθεση και ότι οι γυναίκες είναι εξίσου σε θέση να πιλοτάρουν αεροπλάνο. Ορίστε η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δεν έπαψε ποτέ να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο και ενέπνεε τους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν και να δράσουν χωρίς τη χρήση βίας. Με τον αγώνα του, κατάφερε να βάλει τέλος στον φυλετικό διαχωρισμό που ίσχυε στους δημόσιους χώρους της χώρας του, τις Ηνωμένες Πολιτείες, και να επιτραπεί στους Αφροαμερικανούς να ψηφίζουν. Για την ειρηνική δράση του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Μαρία Μοντεσόρι υπήρξε μία εκπληκτική προσωπικότητα. Η μεγάλη αγάπη για τα παιδιά, η επιθυμία να έχουν όλοι πρόσβαση στην παιδεία και η άσβεστη φαντασία της επέτρεψαν να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο διδασκαλίας που μετέτρεψε τα σχολεία σε ένα μέρος για τα παιδιά. Με τη μέθοδό της, η Μαρία Μοντεσόρι βελτίωσε το εκπαιδευτικό σύστημα και έκανε την εκμάθηση πιο διασκεδαστική. Ορίστε η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Κάρολος Ντίκενς υπήρξε ένας από αυτούς. Με μια μεγάλη δόση ευαισθησίας, μια τεράστια δύναμη θέλησης και πολλές ώρες στο γραφείο του με χαρτί και… καλαμάρι έγινε ένας σπουδαίος συγγραφέας, γνωστός σε όλο τον κόσμο για τις ιστορίες του που αγγίζουν τις καρδιές των ανθρώπων. Ζώντας την περίοδο της Βιομηχανικής Επανάστασης, ο Ντίκενς έγραψε για όσα συνέβαιναν στους δρόμους, πώς ζούσαν οι εργάτες και πώς υπέφεραν τα παιδιά που δούλευαν, συγκινώντας πολλούς αναγνώστες και στις δύο μεριές του Ατλαντικού Ωκεανού. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Αντόνι Γκαουντί υπήρξε ένας από αυτούς. Οι δικές του «μαγικές» δυνάμεις ήταν τα μολύβια, ένα σημειωματάριο και μια αστείρευτη φαντασία. Χάρη σε αυτά, έχτισε σπίτια, εκκλησίες και πάρκα που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, προκαλούν τον θαυμασμό όλων. Αυτό είναι το επίτευγμα του Αντόνι Γκαουντί και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Πελέ υπήρξε ένας από αυτούς. Οι δικές του «μαγικές» δυνάμεις ήταν ο εκπληκτικός έλεγχος της μπάλας, το ευγενές πνεύμα στο γήπεδο, ο σεβασμός προς όλους τους παίκτες -σε όποια ομάδα κι αν ανήκαν- και οι πολλές ώρες σκληρής προπόνησης. Χάρη σε αυτά, έβαλε πάνω από 1.200 γκολ, έπαιξε σε πάνω από 1.300 αγώνες και εμφανίστηκε στα γήπεδα 80 χωρών. Παίζοντας με δεξιοτεχνία και ήθος, μάγεψε τους λάτρεις του αθλητισμού και ανέδειξε το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το επίτευγμα του Πελέ και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Λουί Παστέρ υπήρξε ένας από αυτούς. Οι δικές του «μαγικές» δυνάμεις ήταν η πειθαρχία, η προσπάθεια και η δίψα να γνωρίσει το γιατί των πραγμάτων. Χάρη σε αυτά, έγινε ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες της ιστορίας και ανακάλυψε πως, ακόμα και αν δεν τους βλέπουμε, γύρω μας υπάρχουν πολυάριθμοι μικροοργανισμοί που μπορούν να είναι φίλοι μας ή εχθροί μας. Για παράδειγμα, κάνουν τη ζωή μας λίγο πιο δύσκολη όταν μας «επισκέπτονται» με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουμε. Ο Παστέρ βρήκε τον τρόπο να τους καταπολεμήσει και έφτιαξε εμβόλια για να προλαμβάνουμε τις αρρώστιες. Αυτό είναι το επίτευγμα του Λουί Παστέρ και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Χάρι Χουντίνι υπήρξε ένας από αυτούς. Οι «μαγικές» του  
δυνάμεις ήταν η ικανότητά του να ανοίγει κλειδαριές και λουκέτα,  
η προπόνηση σε επίπεδο πρωταθλητισμού και η σκληρή δουλειά.  
Χάρη σε αυτά, αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους μάγους  
της Ιστορίας. Έγινε διάσημος για τα νούμερα απόδρασης στα οποία  
ελευθερωνόταν από ένα αλυσοδεμένο μπαούλο ή ένα σφραγισμένο  
ενυδρείο. Με τις παραστάσεις του, απέδειξε πως ένα καλό κόλπο  
μπορεί να δημιουργήσει ένα συναρπαστικό θέαμα μαγείας. Αυτό  
είναι το επίτευγμα του Χάρι Χουντίνι και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο Ρόαλντ Νταλ υπήρξε ένας από αυτούς. Οι «μαγικές» του δυνάμεις  
ήταν η άσβεστη δίψα για περιπέτεια που του χάρισε μια ζωή γεμάτη  
συναρπαστικές εμπειρίες, και η εγάλη του φαντασία. Χάρη σε αυτά, έγραψε σπουδαίες ιστορίες για παιδιά όπως Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας, Ματίλντα, Ο Τζίμης και το Γιγαντοροδάκινο.  
Με μπόλικη δόση χιούμορ και αρκετές πινελιές… μαγείας, τα διηγήματα του Νταλ αναδείχθηκαν σε σημαντικά έργα παιδικής λογοτεχνίας. Αυτό είναι το επίτευγμα του Ρόαλντ Νταλ και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ο Τόμας Άλβα Έντισον υπήρξε ένας από αυτούς. Οι «μαγικές» του δυνάμεις ήταν η ικανότητα να οραματίζεται το μέλλον, η τεράστια εφευρετικότητα και η μεγάλη αφοσίωση που έδειχνε όταν καταπιανόταν με τις ιδέες του. Χάρη σε αυτά, έγινε ένας από τους σπουδαιότερους εφευρέτες της ιστορίας και βελτίωσε επινοήσεις άλλων. Ορισμένες εφευρέσεις του, όπως ο ηλεκτρικός λαμπτήρας, παραμένουν σημαντικές για τη ζωή μας μέχρι σήμερα. Στη διάρκεια της ζωής του κατάφερε να εξασφαλίσει πάνω από 1.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και εργάστηκε ακούραστα σε νέες ιδέες. Αυτό είναι το επίτευγμα του Τόμας Άλβα Έντισον και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ο Ρόαλντ Αμούνδσεν υπήρξε ένας από αυτούς. Οι «μαγικές» του δυνάμεις ήταν το αδάμαστο πνεύμα, κάμποσα έλκηθρα με σκυλιά και η καταπληκτική ικανότητα παρατήρησης και προσαρμογής. Χάρη σε αυτά, έμαθε να επιβιώνει στα χιόνια όπως οι Εσκιμώοι και, έπειτα από αρκετά ταξίδια, ηγήθηκε της πρώτης αποστολής της Ιστορίας στο Νότιο Πόλο. Αυτό είναι το επίτευγμα του Ρόαλντ Αμούνδσεν και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ο Μοχάμεντ Άλι υπήρξε ένας από αυτούς. Οι «μαγικές» του δυνάμεις ήταν η επιθυμία να ζήσει σε ένα δίκαιο κόσμο, η εναντίωση στη βία, η προσπάθεια και η αυτοθυσία. Χάρη σε αυτά, έγινε ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές της Ιστορίας τόσο στο ρινγκ, όπου κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα μποξ, όσο και στο δρόμο, υπερασπιζόμενος τα ίσα δικαιώματα μαύρων και λευκών και λέγοντας «όχι» σε άδικους πολέμους. Αυτό είναι το επίτευγμα του Μοχάμεντ Άλι και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ο Λουί Μπράιγ υπήρξε ένας από αυτούς. Οι «μαγικές» του δυνάμεις ήταν η ικανότητα να ξεπερνά τα εμπόδια, η οξυμένη αίσθηση της αφής και η ευφυΐα. Χάρη σε αυτά, δημιούργησε το αλφάβητο Μπράιγ που επέτρεψε σε πολλούς ανθρώπους που δεν βλέπουν να «διαβάσουν» και, το σπουδαιότερο, να γράψουν. Αρχικά, κανένας δάσκαλος δεν ίστευε πως αυτό το αλφάβητο θα είχε επιτυχία, όμως, εκείνος δεν το έβαλε κάτω μέχρι που, με τον καιρό, η επινόησή του έγινε η παγκόσμια γλώσσα των τυφλών. Αυτό είναι το επίτευγμα του Λουί Μπράιγ και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ο Ζωρζ Μελιές υπήρξε ένας από αυτούς. Οι «μαγικές» του δυνάμεις 
ήταν η κινηματογραφική κάμερα, η επιθυμία να διασκεδάσει και να 
συναρπάσει το κοινό και μπόλικη φαντασία. Χάρη σε αυτά, γύρισε 
εκατοντάδες ταινίες και επινόησε διάφορα συναρπαστικά και 
πρωτοποριακά εφέ με την κάμερα. Με αυτόν τον τρόπο, έκανε τον 
κινηματογράφο εξίσου μαγικό με τον κόσμο των ταχυδακτυλουργών και έδωσε τη δυνατότητα στους θεατές να «ταξιδέψουν» μέχρι το Φεγγάρι και να δουν έναν άνθρωπο με λαστιχένιο κεφάλι, ανάμεσα στα άλλα. Θεωρείται ο πατέρας των ειδικών εφέ της μεγάλης οθόνης και γι’ αυτό η Γαλλία του απένειμε το Μετάλλιο της Λεγεώνας της ιμής. Αυτό είναι το επίτευγμα του Ζορζ Μελιές και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ο Περικλής υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η έντονη αίσθηση δικαίου, η θαυμαστή ρητορική ικανότητα και η μεγάλη επιθυμία να ζήσει σε έναν κόσμο όπου όλοι θα μπορούν να εκφράζουν την άποψή τους. Χάρη σε αυτά, ο Περικλής καθιέρωσε τη Δημοκρατία, ώστε οι Αθηναίοι να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις που αφορούσαν τους νόμους της πόλης τους, ανεξάρτητα από το αν ήταν πλούσιοι ή φτωχοί. Επίσης, με τη διακυβέρνησή του, βελτίωσε την ποιότητα ζωής των πολιτών και η Αθήνα αναδείχθηκε σε μία λαμπρή πόλη που έγινε πόλος έλξης αναρίθμητων καλλιτεχνών, σοφών και συγγραφέων. Αυτό είναι το επίτευγμα του Περικλή και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ο Ισαάκ Νεύτωνας υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η αστείρευτη περιέργεια, η εξαιρετική γνώση των μαθηματικών και η μεγάλη ικανότητα παρατήρησης. Χάρη σε αυτά, έγινε ένας από τους πιο σπουδαίους επιστήμονες όλων των εποχών, έχοντας ανακαλύψει τη δύναμη της βαρύτητας και τους βασικούς νόμους που εξηγούν όλες τις κινήσεις των σωμάτων. Αυτό είναι το επίτευγμα του Ισαάκ Νεύτωνα και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Ο Φρεντερίκ Σοπέν υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν το πάθος για τη μουσική, μπόλικη φαντασία και η μεγάλη ευαισθησία του. Χάρη σε αυτά, συνέθεσε ορισμένα από τα πιο όμορφα μουσικά έργα για πιάνο όλων των εποχών και η δεξιοτεχνία του τον ανέδειξε σε σημείο αναφοράς για τους πιανίστες όλου του κόσμου. Για όλα αυτά, εμπνεύστηκε από τη μουσική και τη λαϊκή παράδοση της χώρας του. Αυτό είναι το επίτευγμα του Φρεντερίκ Σοπέν και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Ο Έρνεστ Σάκλετον υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν το περιπετειώδες πνεύμα, ένα καλό καράβι για ταξίδια και μια μεγάλη δόση αλληλεγγύης. Χάρη σε αυτά, μπόρεσε να σώσει τη ζωή του και εκείνη των είκοσι επτά ανδρών του πληρώματος που τον συνόδεψαν στην αποστολή του Endurance, έχοντας περάσει ενάμιση χρόνο χαμένοι στον Ανταρκτικό Ωκεανό. Αυτό είναι το επίτευγμα του Έρνεστ Σάκλετον και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η τεράστια περιέργεια να μάθει τι κρύβεται πέρα από τις γνωστές θάλασσες, η εξαιρετική ναυτική ικανότητα και η αγάπη για την περιπέτεια. Χάρη σε αυτά, έβαλε πλώρη για τον περίπλου της Γης, διασχίζοντας τον Ειρηνικό Ωκεανό, κάτι που δεν είχε τολμήσει κανείς εκείνη την εποχή. Ο Μαγγελάνος ανακάλυψε το θαλάσσιο πέρασμα, νότια της αμερικανικής ηπείρου, που συνδέει τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό, γνωστό στις μέρες μας ως Στενό του Μαγγελάνου. Μπορεί ο ίδιος να μην κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του, αλλά το πλήρωμά του ήταν αυτό που έκανε για πρώτη φορά τον γύρο της Γης με πλοίο. Αυτό είναι το επίτευγμα του Φερδινάνδου Μαγγελάνου και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Ο Μάικλ Φάραντεϊ υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν οι μαγνήτες, ο ηλεκτρισμός και η τεράστια περιέργεια να καταλάβει τη σχέση αυτών των δύο. Χάρη σε αυτά, ανακάλυψε μια δύναμη της φύσης που, μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν είχε εξηγήσει κανείς: την ηλεκτρομαγνητική δύναμη. Με αυτή, βρήκε τον τρόπο να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, αλλάζοντας για πάντα τη ζωή των ανθρώπων. Αυτό είναι το επίτευγμα του Μάικλ Φάραντεϊ και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ο Τζουζέπε Βέρντι υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν το πάθος για τη μουσική, η ευαισθησία, η φαντασία και η σκληρή δουλειά. Χάρη σε αυτά, έγινε διευθυντής ορχήστρας και έγραψε ορισμένες από τις σπουδαιότερες όπερες όλων των εποχών, όπως η Αΐντα, η Τραβιάτα και ο Ναμπούκο. Ο Βέρντι μας χάρισε έναν νέο τρόπο κατανόησης της μουσικής, που μέχρι σήμερα συγκινεί το κοινό. Αυτό είναι το επίτευγμα του Τζουζέπε Βέρντι και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ο Αβραάμ Λίνκολν υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν το δυνατό αίσθημα δικαιοσύνης, η ακλόνητη πίστη στην ισότητα όλων των ανθρώπων και ο ακούραστος αγώνας για το σωστό. Χάρη σε αυτές τις αξίες, έγινε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και έβαλε τέλος στη δουλεία. Χρειάστηκε να ξεπεράσει έναν Εμφύλιο Πόλεμο και το θάνατο πολλών στρατιωτών του, όμως δεν το έβαλε κάτω και, στο τέλος, κατάφερε όλοι οι πολίτες της χώρας του να θεωρούνται ίσοι απέναντι στο νόμο. Αυτό είναι το επίτευγμα του Αβραάμ Λίνκολν και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Η Τζέιν Όστεν υπήρξε μία από αυτούς. Οι δικές της «μαγικές» δυνάμεις ήταν το ελεύθερο πνεύμα, η έντονη επιθυμία να γίνει συγγραφέας και πολλές ώρες δουλειάς σε ένα γραφείο γεμάτο τετράδια, μελανοδοχεία και φτερά. Χάρη σε αυτά, χάραξε τον δικό της δρόμο και δεν συμβιβάστηκε με τις απόψεις της κοινωνίας για τα κορίτσια της εποχής της. Έγινε μια σπουδαία συγγραφέας και κέρδισε τον θαυμασμό ανδρών και γυναικών μέχρι τις μέρες μας. Αυτό είναι το επίτευγμα της Τζέιν Όστεν και αυτή είναι η ιστορία της
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ο Βίκτωρ Ουγκό υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η μεγάλη αγάπη για τη συγγραφή, η ευαισθησία απέναντι στα προβλήματα των άλλων και η θέληση να αλλάξει τον κόσμο. Χάρη σε αυτά, έγραψε ορισμένα από τα καλύτερα λογοτεχνικά έργα, όπως η Παναγία των Παρισίων, που διηγείται την ιστορία του Κουασιμόδου και της όμορφης Εσμεράλδας, και Οι Άθλιοι, που αφηγούνται τη σκληρή ζωή του Γιάννη Αγιάννη. Επίσης, για πολλά χρόνια, ασχολήθηκε με την πολιτική και υπερασπίστηκε τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων. Αυτό είναι το επίτευγμα του Βίκτορα Ουγκό και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ο Ρενέ Ντεκάρτ υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η αστείρευτη περιέργεια, η πεποίθηση ότι όλα τα ερωτήματα, όσο δύσκολα κι αν είναι, μπορούν να απαντηθούν με τη λογική, κι ένας νέος τρόπος σκέψης και κατανόησης του κόσμου. Χάρη σε αυτά, έγινε ένας από τους πιο σπουδαίους φιλοσόφους όλων των εποχών και προσέφερε πολλά στα Μαθηματικά και στη Φυσική. Δική του είναι και μία από τις πιο γνωστές φράσεις στον τομέα της κριτικής σκέψης: «Σκέφτομαι, άρα υπάρχω». Αυτό είναι το επίτευγμα του Ρενέ Ντεκάρτ και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Η Κιου Τζιν υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν το επαναστατικό πνεύμα, το απέραντο θάρρος και η καλλιτεχνική ευαισθησία. Χάρη σε αυτά, αγωνίστηκε ακούραστα ενάντια στις αδικίες, με όπλα την ποίηση και το σπαθί. Υπερασπίστηκε την ελευθερία των γυναικών και πρωτοστάτησε σιωπηλά στην επανάσταση της Κίνας, γράφοντας στο ημερολόγιό της και διδάσκοντας σε μια σχολή πολεμικών τεχνών. Τα ποιήματά της και η ζωή της ενέπνευσαν και εξακολουθούν να εμπνέουν εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό είναι το επίτευγμα της Κιου Τζιν.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Ο Τζιάνι Ροντάρι υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η αστείρευτη φαντασία, το μεράκι για τη συγγραφή διασκεδαστικών διηγημάτων για παιδιά και η διάθεση να εξηγήσει στους άλλους πώς να πλάθουν όμορφες ιστορίες, σαν τις δικές του. Χάρη σε αυτά, έγινε ένας από τους πιο αξιόλογους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας στον κόσμο. Στα έργα του βρίσκουμε ένα σωρό φανταστικά αντικείμενα, όπως φτερωτά παπούτσια και σιρόπια που χαρίζουν όλη τη γνώση του σχολείου. Ο Ροντάρι δίδαξε στα παιδιά ότι μπορούν να γνωρίσουν έναν ολόκληρο κόσμο φαντασίας: το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ανοίξουν την πόρτα του και να αφήσουν να πετάξουν ελεύθερες οι ιστορίες και τα πλάσματα που κρύβονται εκεί. Αυτό είναι το επίτευγμα του Τζιάνι Ροντάρι.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Ο Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η αστείρευτη φαντασία, η δίψα για περιπέτεια και η μοναδική ικανότητα να αντιμετωπίζει τη ζωή με ελπίδα και γενναιοδωρία. Χάρη σε αυτά, έγραψε ένα από τα πιο διάσημα και αγαπητά βιβλία όλων των εποχών, τον Μικρό Πρίγκιπα. Πετώντας με το αεροπλάνο του και με την πίστη πως οι άνθρωποι, απ’ όπου κι αν προέρχονται, μπορούν να συμβιώσουν και να διδαχθούν ο ένας από τον άλλο, αγωνίστηκε για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό είναι το επίτευγμα του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Η Άστριντ Λίντγκρεν υπήρξε μία από αυτούς. Οι δικές της «μαγικές» δυνάμεις ήταν η τεράστια αγάπη για τα παιδιά, η επιθυμία να τα διασκεδάσει και η αστείρευτη φαντασία. Χάρη σε αυτά δημιούργησε την πασίγνωστη Πίπη Φακιδομύτη και χάρισε στα παιδιά συναρπαστικές περιπέτειες. Παρά τη σκληρή κριτική που δέχθηκε στην καριέρα της ως συγγραφέας, εκείνη δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να γράφει φανταστικές ιστορίες για παιδιά, αφήνοντας πίσω της πολυάριθμα διηγήματα που διαβάζονται με ευχαρίστηση μέχρι σήμερα. Αυτό είναι το επίτευγμα της Άστριντ Λίντγκρεν και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η απαράμιλλη τόλμη, το πάθος για τα αυτοκίνητα και ένα τεράστιο ενδιαφέρον για τη μηχανολογία των αυτοκινήτων και την οδήγηση. Χάρη σε αυτά, τερμάτισε πρώτος σε πολλούς αγώνες και κατάφερε να κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα της Formula 1. Για όλα αυτά, δεν αποτελεί απλώς σημείο αναφοράς στον κόσμο των αυτοκινητιστικών αγώνων, αλλά θεωρείται ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών. Αυτό είναι το επίτευγμα του Χουάν Μανουέλ Φάντζιο.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ο Κενζαμπούρο Όε υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η ικανότητα να ξεπερνά τις δυσκολίες, η επιθυμία να κάνει τον κόσμο καλύτερο και το σπουδαίο συγγραφικό ταλέντο. Χάρη σε αυτά, αγωνίστηκε ενάντια σε δύο μεγάλες δυστυχίες στη ζωή του: τη σοβαρή ασθένεια του γιου του και τις ατομικές βόμβες που έπεσαν πάνω σε δύο πόλεις της χώρας του. Στα βιβλία του, έγραψε για τον πόνο που προκαλούν οι πόλεμοι και οι αρρώστιες, καθώς και για το δικαίωμα όλων σε μια αξιοπρεπή ζωή. Με το θάρρος και την ελπίδα του έδωσε το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, και τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Αυτό είναι το επίτευγμα του Κενζαμπούρο Όε.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Η Χάριετ Τάμπμαν υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν το απέραντο θάρρος, η έντονη αίσθηση δικαίου και το μεγάλο ψυχικό σθένος. Χάρη σε αυτά, σε ολόκληρη τη ζωή της αψήφησε τους άδικους νόμους και εναντιώθηκε στη δουλεία. Η Χάριετ γεννήθηκε σε μια οικογένεια σκλάβων στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά γρήγορα κατάλαβε οτι αυτή η κατάσταση ήταν άδικη και αγωνίστηκε για να την αλλάξει θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της. Έτσι, κατάφερε να ξεφύγει από το καθεστώς της σκλαβιάς και να ελευθερώσει πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι στερούνταν την ελευθερία τους. Αυτό είναι το επίτευγμα της Χάριετ Τάμπμαν και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν το πάθος για τη ζωγραφική, το αγωνιστικό πνεύμα και η τεράστια ευαισθησία. Χάρη σε αυτά, σήμερα θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Για τον Βαν Γκογκ η ζωγραφική ήταν ο μοναδικός τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων του και το έκανε με αφοσίωση μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του. Δυστυχώς, όσο ζούσε ελάχιστοι εκτίμησαν το ταλέντο του, με αποτέλεσμα να πουλήσει μόνο έναν πίνακα. Ωστόσο, ο Βίνσεντ δεν έπαψε ποτέ να ζωγραφίζει και άφησε πίσω του πάνω από 900 έργα, ορισμένα από τα οποία συγκαταλέγονται στα πιο θαυμαστά στην ιστορία της τέχνης. Αυτό είναι το επίτευγμα του Βίνσεντ βαν Γκογκ.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ
Η Βέρα Ρούμπιν υπήρξε μία από αυτούς. Οι «μαγικές» της δυνάμεις ήταν η επιθυμία της να κατανοήσει το σύμπαν και ό,τι υπάρχει σε αυτό, η εμπιστοσύνη στον εαυτό της και η παρατηρητικότητα. Έτσι, ανακάλυψε ότι το σύμπαν είναι γεμάτο σκοτεινή ύλη, δηλαδή ύλη που δεν μπορούμε να δούμε, να πιάσουμε ή να ακούσουμε, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει και κάνει τους σπειροειδείς γαλαξίες να περιστρέφονται πιο γρήγορα. Αυτή η σπουδαία ανακάλυψη την ανέδειξε σε μία από τις σημαντικότερες αστρονόμους της Ιστορίας και απέδειξε σε όλο τον κόσμο πως οι γυναίκες μπορούν να γίνουν μεγάλοι επιστήμονες, όπως και οι άντρες. Αυτό είναι το επίτευγμα της Βέρας Ρούμπιν και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ο Μολιέρος υπήρξε ένας από αυτούς. Οι δυνάμεις που διέθετε ήταν ένα λαμπρό πνεύμα, ένα μοναδικό χιούμορ και ένα άσβηστο πάθος για το θέατρο. Αφοσιώθηκε σε αυτό που κατεξοχήν αγαπούσε, και έγραψε πάνω από τριάντα θεατρικά έργα, στα οποία συμμετείχε επίσης ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Στις κωμωδίες του, ο Μολιέρος διακωμωδούσε τις συνήθειες της εποχής του. Για τους λόγους αυτούς σήμερα θεωρείται ως ο πατέρας της γαλλικής κωμωδίας και ένας από τους καλύτερους δραματουργούς στην ιστορία. Αυτό είναι το κατόρθωμα του Μολιέρου.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ο Νικόλαος Κοπέρνικος υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η περιέργεια να γνωρίσει τον κόσμο, η τεράστια ικανότητα μελέτης και οι ατέλειωτες νύχτες που περνούσε παρατηρώντας το στερέωμα. Χάρη σε αυτά, άλλαξε ριζικά την αντίληψη που έχουμε για το Σύμπαν, ανακαλύπτοντας πως είναι η Γη αυτή που γυρίζει από τον Ήλιο και όχι το αντίστροφο, όπως πίστευαν οι σοφοί της αρχαιότητας. Με τις θεωρίες του έθεσε τις βάσεις για την Επιστημονική Επανάσταση, ώστε μελλοντικοί επιστήμονες να συνεχίσουν να αποκαλύπτουν τα μυστικά του Σύμπαντος. Αυτό είναι το επίτευγμα του Κοπέρνικου.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η Τζέιν Γκούντoλ υπήρξε μία από αυτούς. Χάρη στην περιέργεια και την υπομονή της, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χιμπατζήδων. Παρατηρώντας τους, ανακάλυψε πως μοιάζουν στους ανθρώπους περισσότερο απ’ όσο πίστευε κανείς. Για αράδειγμα, χρησιμοποιούν εργαλεία για να βρουν τροφή, δημιουργούν κοινωνικές σχέσεις και -το πιο ιδιαίτερο- έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες. Αυτό είναι το συναρπαστικό και αξιόλογο επιστημονικό και ανθρώπινο έργο της Τζέιν Γκούντολ και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Νιλ Άρμστρονγκ υπήρξε ένας από αυτούς. Το πάθος του για τις πτήσεις, το απίστευτο θάρρος, η δίψα του για την εξερεύνηση του διαστήματος και μια μεγάλη δόση ταπεινοφροσύνης τον ανέδειξαν στον πρώτο αστροναύτη που περπάτησε στο φεγγάρι. Οι πατημασιές του λέγεται ότι παραμένουν άθικτες στο σεληνιακό έδαφος! Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Στίβεν Χόκινγκ υπήρξε ένας από αυτούς. Πάντα αισιόδοξος, με διάθεση να γίνεται κάθε μέρα καλύτερος και με απύθμενη περιέργεια για την κατανόηση του σύμπαντος, κατάφερε να αποδείξει τη Θεωρία του Big Bang -την τεράστια έκρηξη που δημιούργησε το Σύμπαν- και να εξηγήσει τι είναι οι μαύρες τρύπες, αυτά τα παράξενα ουράνια σώματα που καταπίνουν ό,τι βρίσκεται τριγύρω τους. Παρά το γεγονός ότι από νεαρή ηλικία ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας μιας σοβαρής αρρώστιας, δεν έπαψε ποτέ να ερευνά και δεν έχασε την αίσθηση του χιούμορ. Αυτό είναι το επίτευγμα του Στίβεν Χόκινγκ και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Πάμπλο Πικάσο υπήρξε ένας από αυτούς. Με πινέλα και καμβάδες δημιούργησε νέα καλλιτεχνικά στυλ και άνοιξε τον δρόμο σε πρωτοποριακά ρεύματα, όπως ο κυβισμός. Έφτιαξε μοναδικά έργα τέχνης. Το περιστέρι της ειρήνης και η Γκουέρνικα μάλιστα, σήμερα αποτελούν σύμβολα ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η Αμέλια Έρχαρτ υπήρξε μία από αυτούς. Αυτό που την έκανε ξεχωριστή ήταν ο αδάμαστος χαρακτήρας της, το θάρρος και η σκληρή προσπάθεια. Χάρη σε αυτά υπήρξε η πρώτη γυναίκα που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό. Με τον ενθουσιασμό της απέδειξε στον κόσμο ότι η αεροπορία δεν είναι αντρική υπόθεση και ότι οι γυναίκες είναι εξίσου σε θέση να πιλοτάρουν αεροπλάνο. Ορίστε η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ υπήρξε ένας από αυτούς. Δεν έπαψε ποτέ να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο και ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους να τον ακολουθήσουν και να δράσουν για να πετύχουν τους στόχους τους, χωρίς τη χρήση βίας. Με τον αγώνα του, κατάφερε να βάλει τέλος στον φυλετικό διαχωρισμό που ίσχυε στους δημόσιους χώρους της χώρας του, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, και να επιτραπεί στους Αφροαμερικανούς να ψηφίζουν. Για την ειρηνική δράση του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η Μαρία Μοντεσόρι υπήρξε μία από αυτούς. Η μεγάλη αγάπη για τα παιδιά, η επιθυμία να έχουν όλοι πρόσβαση στην παιδεία και η άσβεστη φαντασία της, της επέτρεψαν να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο διδασκαλίας και να φτιάξει σχολεία όπου τα παιδιά εξερευνούν τον κόσμο και μαθαίνουν με τον τρόπο τους. Με τη μέθοδό της, η Μαρία Μοντεσόρι βελτίωσε το εκπαιδευτικό σύστημα και έκανε την εκμάθηση πιο διασκεδαστική. Ορίστε η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Κάρολος Ντίκενς υπήρξε ένας από αυτούς. Με μια μεγάλη δόση ευαισθησίας, μια τεράστια δύναμη θέλησης και πολλές ώρες στο γραφείο του με χαρτί και… καλαμάρι έγινε ένας σπουδαίος συγγραφέας, γνωστός σε όλο τον κόσμο για τις ιστορίες του που αγγίζουν τις καρδιές των ανθρώπων. Ζώντας την περίοδο της Βιομηχανικής Επανάστασης, ο Ντίκενς έγραψε για όσα συνέβαιναν στους δρόμους, πώς ζούσαν οι εργάτες και πώς υπέφεραν τα παιδιά που δούλευαν, συγκινώντας πολλούς αναγνώστες και στις δύο μεριές του Ατλαντικού Ωκεανού. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Αντόνι Γκαουντί υπήρξε ένας από αυτούς. Οι δικές του «μαγικές» δυνάμεις ήταν τα μολύβια, ένα σημειωματάριο και μια αστείρευτη φαντασία. Χάρη σε αυτά, έχτισε σπίτια, εκκλησίες και πάρκα που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, προκαλούν τον θαυμασμό όλων. Αυτό είναι το επίτευγμα του Αντόνι Γκαουντί και αυτή είναι η ιστορία του.